Heliövaara/Hubble – Navarro/Trujillo-Soler 3-6, 6-3, 3-10 / Braunschweig, Saksa

Hei taas! Niin kuin otsikosta saattaa voida päätellä, olen jo uudella kisapaikalla valmistautumassa seuraavaan kisaan. Hävisimme eilen aussiparini kanssa nelinpelin kvartsin tiukan taistelun jälkeen kolmessa erässä, mikä tietysti jäi vähän harmittamaan. Varsinkin kun tuntui, että olin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä ottelun heikoin lenkki. Toinen erä oli hurjaa taistelua puolin ja toisin pisteiden venyessä monesti huikeiksi taistelupalloiksi, mutta valitettavasti kolmannen erän tie breakissa espanjalaiset terästivät otettaan minun tehdessäni pari ratkaisevaa virhettä verkolla. Adam Hubblen kanssa oli kuitenkin tosi kiva pelata ja toivonkin, että tulemme pelaamaan jatkossa uudestaan verkon samalla puolella.

Tästäkin tappiosta oli kuitenkin löydettävissä jotain hyvää, sillä ehdin nyt pelaamaan karsintaa tänne Braunschweigin isoon challengeriin. Olisin päässyt tällä viikolla pääsarjaan Romanian challengerissä, mutta valitsin tällä kertaa näin. Romanian Aradiin olisi ollut todella hankala päästä varsinkin tähän Braunschweigiin verrattuna ja myös jatko tästä kisasta Båstadiin on paljon helpompi. Sain myös sovittua tänne nelinpelin tutun parin Molchanovin kanssa, joten uskon, että tämä vaihtoehto on kaikin puolin parempi.

Lähdin siis tänään aamulla yhdessä Molchanovin, Smirovin ja Albotin kanssa junalla Marburgista kohti Braunschweigia, jossa olimme perillä kahden ja puolen tunnin kuluttua lähdöstä. Nämä Saksan junat toimivat kyllä erinomaisesti, mutta hinnat ovat kyllä aika suolaiset. Tänään maksoin yhdensuuntaisesta lipusta 61 euroa enkä mahtunut vaihdon jälkeen edes istumaan Kasselista Braunschweigiin. No perille päästiin kuitenkin ja lyhyen kävelymatkan jälkeen saavuimme klubille. Tämä Sparkassen Open challenger on yksi vuoden parhaiten järjestetyistä challengereistä, joten klubillakin on puitteet aika hyvin kunnossa. Keskuskenttä vetää 1900 katsojaa ja viikon aikana alueella on kisan lisäksi ohjelmaa näytösmatseista konsertteihin melkein joka illalle. Koko viikon aikana paikan päällä oli viime vuonna katsojia 31 500 ja tänä vuonna järjestävät odottavat paikalle jopa vielä enemmän ihmisiä. Hienoa! Tässä pari kuvaa.

Söin kentillä ihan ensiksi lounaan ennen treeniä. Pelasin sen jälkeen noin puolitoista tuntia uzbekistanilaisen Dustovin kanssa lyöden pitkään ja pelaten muutaman gamen päälle. Jo ihan treenimme viimeisten minuuttien aikana alkoi pikkuhiljaa sataa ja pian kenttien yli pyyhkäisikin ihan kunnon ukkoskuuro. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen yhteen treeniin tänään, joten suuntasin karsintojen sign-inin jälkeen hotellille. Tämän kisan kisahotelli on kyllä tasoltaan mukavat kolme tähteä, mutta sijainti on harmittavasti sellainen, ettei ilman autoa täältä pääse oikein mihinkään. Söinkin illallisen hotellin ravintolassa, minkä jälkeen olen seurannut yleisurheilua Helsingistä ja Wimbledonia live scoren välityksellä.

Näiden karsintojen yksi huonoista puolista on se, että kellon ollessa nyt 22.30 ei minulla ole vieläkään mitään tietoa huomisesta vastustajastani tai peliajasta. Ei ole kiva pelata ensimmäistä peliä aamulla, jos ilta on venynyt pitkään kaavioita odotellessa, mutta minkäs sille voi. En siis osaa vielä kertoa huomisesta matsistani mitään, mutta yritän editoida tuon tiedon tähän viestiin heti sen selvittyä. Ihan varmaahan ei kuitenkaan edes ole se, että pelaan huomenna, jos kaavio ei tule täyteen. Mutta katsotaaan rauhassa tilanne sitten kun se selviää!

EDIT: Tällä kertaa kävi niin, että sain ensimmäiselle kierrokselle byen ja pelaankin ensimmäisen otteluni vasta sunnuntaina. Vastustaja siihen matsiin tulee ottelusta Artem Smirnov – Christoph Uster.