Marburg, Saksa

Hei! Minulla ei siis ollut otteluita vielä tänään maanantaina, joten tämä päivä kului treenatessa ja valmistautuessa huomisiin matseihin. Lähdin aamulla kentille kymmenen jälkeen ja treenasin heti yhdeltätoista tunnin verran itävaltalaisen Haider-Maurerin kanssa. Löimme lyönnit läpi erittäin kovalla tempolla, mikä teki varmasti hyvää lyönneilleni, minkä jälkeen pelasimme hetken aikaa pisteitä. Treenin alkuvaiheessa satoi ajoittain ihan reippaastikin, mutta pystyimme kuitenkin pelaamaan keskeytyksettä. Söin treenin jälkeen lounaan klubilla ja katselin vähän aikaa karsintojen ratkaisukierroksen otteluita. Yhdessä matsissa nähtiin erikoinen loppu, sillä tuttuni Molchanov kyllästyi tuomaritoimintaan niin pahasti, että hän päätti luovuttaa ottelun ruotsalaisvastustajan matsipallotilanteessa kolmannessa erässä. Molchanovin matseissa voi aina sattua ihan mitä vaan, enkä tälläkään kertaa pettynyt odottaessani vähän tavallisesta poikkeavalla tavalla viihtyisää ottelua. 🙂

Pienen ruokalevon jälkeen suuntasin vain parinsadan metrin päässä sijaitsevalle toiselle klubille päivän toisiin treeneihin, sillä alkuperäiselle treenikentällemme siirrettiinkin pelattavaksi viimeinen karsintamatsi. Treenasin vähän harvinaisempaan tapaan reilun tunnin nelinpeliä parini Adam Hubblen kanssa Divij Sharania ja Alex Satschkoa vastaan. Kisoissa tulee tosi harvoin treenattua puhtaasti neluria, mutta mikäs siinä, kun tykkään kyllä nelinpelistä muutenkin. Jo treenin vimeisten pisteiden aikana alkoi taas sataa, ja pian vettä tulikin ihan reilusti. Sade oli kuitenkin jälleen vain nopea kuuro, ja matseja päästiin jatkamaan noin puolen tunnin tauon jälkeen. Sää täällä Marburgissa on ollut viimeiset kaksi päivää todella vaihteleva, sillä auringonpaiste ja sadekuurot tuntuvat vuorottelevan tiukkaan tahtiin. Tuulikin on ollut puuskittaista ja ajoittain jopa tosi kovaa, joten mitenkään tasaisia olosuhteita ei ole vielä nähty.

Suuntasin huomisen matsiaikani selvitettyä aika pian hotellille, jossa lepäilin hetken aikaa. Kello oli kuitenkin sen verran vähän, että ajattelin, että voisi olla hauska lähteä kadun toisella puolella olevaan elokuvateatteriin katsomaan leffaa, mutta pettymys olikin suuri kun selvisi, ettei yhdessäkään elokuvassa ollut englanninkielisiä tekstityksiä alkuperäisistä ääniraidoista puhumattakaan. Noh, kävelin leffan sijasta hetken aikaa hienossa kukkulalla sijaitsevassa vanhassa kaupungissa, josta löysin lopulta myös kivan espanjalaistyylisen ravintolan. Iso salaatti ja kanapata täyttivät mahan sen verran mukavasti, että hyvä kun jaksoin kävellä takaisin hotellille. Se siitä laihdutuskuurista. 😛

Törmäsin kaupungilla myös tällaiseen hauskan näköiseen Renault-sähköautoon. Milloinkohan tällaisia kirppuja nähdään Suomessa? 🙂

Tositoimet alkavat kuitenkin siis huomenna, joten palataanpa vielä hetkeksi asiaan. Kohtaan siis ensimmäisellä kierroksella slovakialaisen Pavol Cervanekin päivän toisessa ottlussa kello 11 (12 Suomen aikaa) jälkeen. Tästä kisasta on nähtävillä ihan hyvä streami keskuskentältä, mutta valitettavasti minun otteluni on kentällä numero 5. En ole kohdannut Cervanekia aikaisemmin, mutta olen kyllä nähnyt hänen pelejään useammankin kerran. Hänellä on hyvänä päivänä vaarallinen ja suoraviivainen peli, joka perustuu syöttöön ja kämmeneen. Hän ei kuitenkaan pelkää pelata pitkiäkään pisteitä, joten en usko, että tulen huomenna pääsemään helpolla. Minun on tärkeää saada syöttöni toimimaan siten kuin se on parhaimmillaan viime viikkoina toiminut, jotta pääsen ainakin omissa syötöissä ohjaamaan peliä. Cervanek on parhaimmillaan päästessään itse prässäämään, joten yritän pysyä mahdollisimman hyvin poissa puolustusasemista myös palautusgameissa. Hänen kakkossyötössään on ihan hyvä kick-pomppu, mutta siihen saattaa olla silti ihan hyvä hyökätä, jos ja kun rystyni huomenna on iskussa. Muuten uskon, että osaan luontaisesti pelata ihan hyvin Cervanekin kaltaisia pelaajia vastaan, eikä minun tarvitse ennakkoon miettiä mitään erityisiä taktisia suunnitelmia. Tärkeintä on tuttuun tapaan saada oma peli hyvin käyntiin jalkojen kautta ja pitää keskittyminen yllä mahdollisimman hyvin. Fokukseni on viime matseissa heitellyt hieman liikaa, joten sen pitäminen kasassa joka pisteessä voisi olla huomisen päätavoite.

Huomisen ohjelmassa on kaksinpelin lisäksi myös nelinpelin ensimmäinen otteluni saksalaista villikorttiparia Moneke/Puetz vastaan. He ovat molemmat pelanneet yliopistotennistä Pohjois-Amerikassa, joten heitä ei kannata missään nimessä aliarvioida. Tuo ottelu on päivän viimeisenä eli viidentenä otteluna. Tässä vielä loppuun vastavalokuva keskuskentästä.

Matseistani löytyy huomenna tuttuun challenger-tapaan live score ATP:n nettisivuilta. Laitan kuitenkin tuloksen myös tänne blogiini heti kuin mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.