Heliövaara – Cervanek 3-6, 1-6 Heliövaara/Hubble – Moneke/Puetz 6-4, 0-6, 10-7 Teksti lisätty

Noniin, eilisen myöhään venyneen nelinpelin takia kello oli lähempänä puoltayötä ennen kuin olin saanut hoidettua kaikki matsin jälkeiset rutiinit ja syötyä kunnon illallisen. Priorisoin tällä kertaa nukkumisen blogin edelle, mutta ei hätää, tänään on taas hyvin aikaa kirjoittaa. 😉

Saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta lyöntini olivat eilen todella kovassa iskussa, ja tunne heti kaksinpelin jälkeen olikin sellainen, että pelasin juuri kauden parhaan massaotteluni. Numerot olivat kuitenkin vähän väärään suuntaan, sillä yleensä hyvän matsin jälkeen omalla puolella tulostaulua on enemmän kuin neljä gamea. Alan hyvin tajuta yhä enemmän ja enemmän tenniksen erikoista logiikkaa, että erinomaisilla lyönneillä ei pääse vielä yhtään mihinkään. Tämä on varsinkin katsojille ja vähemmän pelaaville vaikea yhdistelmä, ja monesti kuuleekin puhuttavan kuinka nuori pelaaja, jolla on todella komeat lyönnit, tulee yleisön mielestä varmasti nousemaan sadan joukkoon tai korkeammalle. Toki osa näistä pelaajista sinne huipulle nouseekin, mutta on sadan joukossa paljon myös sellaisia pelaajia, joiden lyöntien perusteella ei pitäisi olla kaiken järjen mukaan lähelläkään sataa. Vain harjaantunut silmä, enkä sano että itselläni olisi vielä kovinkaan hyvä sellainen, osaa nähdä niitä pieniä asioita esimerkiksi liikkumisessa ja henkisessä kyvyssä, jotka todella vievät pitkälle. Tenniksessä on kyse niin paljon muustakin kuin lyöntitaidosta, että juuri se tekeekin tästä lajista mielestäni niin hienon.

Eilinen ottelu alkoi kannaltani vähän harmittavasti, sillä pitkän breikkipallon jälkeen Cervanek sai murrettua syöttöni heti avauspelissä. Cervanek pelasi käytännössä virheettömästi ensimmäiset kolme gamea, mutta sain tärkeästi noustua 0-2 -tilanteessa 15-40 -tappioasemasta gamevoittoon. Tämän jälkeen molemmat pitivät vähän helpommin, mutta minä jouduin kyllä koko ajan tekemään enemmän töitä syöttöjeni pitämiseksi. 3-4 -tilanteessa nähtiin sitten erän ratkaisu, sillä pitkän gamen päätteeksi Cervanek sai lopulta pidettyä syöttönsä minun kahdesta breikkipallosta huolimatta. 3-5 -tilanteessa Cervanek pelasi johtoaseman tuomalla itseluottamuksella ohittaen minut kahdesti loistavilla ohituksilla ja lyömällä eräpallossa kämmenen läpi.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Cervanek pelasi kovalla itseluottamuksella ja minä yritin kaikkeni pysyä mukana. Valitettavasti hävisin syöttöni 0-1 -tilanteessa ja uudestaan 0-3 -tilanteessa ottelun pisimmän syöttövuoron jälkeen. Tein tuossa gamessa kaksi helppoa virhettä, jotka olivat käsittämättömästi ainoat pisteet koko ottelussa, joissa pelasin mielestäni huonosti. Sain pidettyä 0-5 -tilanteessa ja pääsin vielä tulostaululle toisessakin erässä, mutta mahdollisuuteni olivat jo menneet. Cervanek sinetöi ottelun neljällä winnerilla uskomattoman hyvän esityksen jälkeen.

Pelasin siis mielestäni eilen hyvin, muttei minulla silti ollut oikein mitään jakoa. Ehkä juuri tällaisten matsien takia olen aikaisemmin vältellyt massakenttiä, sillä huippupäivänä vastustaja voi kylmästi lyödä sinut ulos kentältä. Pisteet olivat todella pitkiä ja hyvää massavääntöä, mutta lopulta ne melkein aina päättyivät vastustajan voittolyöntiin. En saanut itse näillä todella hitailla kentillä palloja tarpeeksi usein tai juuri ollenkaan läpi, mikä oli suurin syy siihen, että hävisin suurimman osan pitkistä ralleista. Se saattoi johtua liikkumisestani, joka oli varsinkin syvyyssuunnassa heikkoa, sillä jotenkin reaktioni olivat liian hitaita. En jotenkin osannut nähdä pallon jäävän lyhyeksi tai tulevan pitkälle tarpeeksi aikaisin, ja sitten kun huomasin iskun paikan tulleen, olin jo auttamattomasti myöhässä ja pallo pääsi putoamaan liian matalalle. Kaikkein kummallisinta oli minusta kuitenkin se, että syötin eilen paremmin kuin pitkään aikaan, mutta hävisin silti puolet syöttövuoroistani. Syötin ykköstä lähes täysillä melkein 70 prosenttisesti kenttään, mutta silti Cervanek sai niitä koko ajan takaisin hyvällä pituudella. Ja kakkossyötöllä alkaneista pisteistä en voittanut juuri mitään, vaikka kickini tuntui pomppaavan tosi hyvin. Sanoisinkin, että se pieni puuttuva terävyys liikkumisessa näkyi lopulta juuri sen verran takakentän ralleissa, ettei minulla ollut mahdollisuuksia taistella otteluvoitosta. Löin mahtavasti neutraaleissa tilanteissa, mutta hyökkäys- tai puolustustilanteissa olin selvästi huonompi. Vastustaja ansaitsi voittonsa.

Nelinpelissä tuli kuitenkin mukavasti voitto ensimmäisen kierroksen pahasta villikorttiparista erikoisten lukemien jälkeen. Toisen erän häviäminen nollille oli aika erikoista varsinkin, kun gameista neljä meni vastustajilla no-ad -pisteen kautta, mutta sain/saimme onneksi terästäydyttyä kolmannen erän tie breakissa. On aina hyvä fiilis, kun saa nostettua ratkaisuhetkillä oman tasonsa korkealle ja siivitettyä sitä kautta myös parin tasoa. Otin siis homman haltuun juuri niin kuin pitääkin.

Nelinpelin toisen kierroksen ottelumme on vasta huomenna, joten otin tämän päivän hyvän treenin kannalta. Tarkoituksemme oli treenata neluriparini Adamin kanssa aamupäivällä hetki myös nelinpelijuttuja, mutta treenistähän tuli lopulta varsinainen huippuharjoitus. Astelimme kentälle vähän ennen kahtatoista, ja katsoimme kelloa ensimmäisen kerran 15.04. Ihmettelinkin, että jaloissa alkoi vähän painaa, mutta en olisi kyllä koskaan uskonut meidän treenanneen yli kolme tuntia. Siistiä! 🙂 Lounaan jälkeen en mennyt tänään enää uudestaan kentälle, vaan tein hyvän fysiikkatreenin klubin läheisellä salilla, jota pelaajat saavat käyttää. Kokonaisuutena tästä päivästä tulikin siis erinomainen treenipäivä, ja tällä fiiliksellä on tosi hyvä lähteä huomenna kohti nelinpeliä. Espanjalaisvastustajamme Navarro/Trujillo-Soler voittivat tänään kakkossijoitetun parin ensimmäisellä kierroksella, joten tiukka matsi on luvassa. Olemme Adamin kanssa kuitenkin hyvässä tikissä, joten ottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen. Matsi on päivän kolmantena otteluna keskuskentällä, joten kisan nettisivuilta voi seurata jopa live-streamia ottelusta joskus iltapäivällä jos kiinnostaa!

www.marburg-open.de/live-stream

https://fi.wikipedia.org/wiki/Harri_Heli%C3%B6vaara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.